Welzijn

Je fysiek en psychologisch welzijn is belangrijk. Om die reden geeft onze Vlaamse koepelorganisatie çavaria zeven tips waarmee je aan de slag kan. Je vindt ze op de website van cavaria

Info over algemene seksuele gezondheid vind je op de website van Seksualiteit. Specifiek voor mannen die (ook) seks hebben met mannen is er de website van Mannenseks.

Heb je zelf, of heeft iemand in jouw nabije omgeving hiv? Je vindt heel wat info op de website van Leven met hiv. Je vindt er ook een agenda met activiteiten.

Transgender personen kunnen heel wat info over zorg en gezondheid vinden op de website van het Transgender Infopunt

Vragen over gender of seksuele voorkeur? Je kan ze anoniem stellen aan Lumi (vroeger bekend als de Holebifoon), een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen.

Voel je je slecht in je vel en heb je heel dringend nood aan een gesprek? Neem dan contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het telefoonnummer 1813 of via de website zelfmoord1813.

Daarnaast heb je ook nog heel wat andere opvang- en infolijnen, waar je eveneens een luisterend oor vindt ongeacht je budget. Een overzicht van voorzieningen uit de welzijns- en gezondheidssector in Vlaanderen en Brussel vind je op De Sociale Kaart.