Werkgroepen

Regenbooghuis Limburg bestaat enkel dankzij de vele helpende handen van vrijwilligers. Wil je zelf ook je steentje bijdragen? Neem dan zeker contact met ons op, via onthaal@regenbooghuislimburg.be!

 

Werkgroep Communicatie

De werkgroep communicatie legt zich toe op de interne en externe communicatie van Regenbooghuis Limburg en haar aangesloten verenigingen. De werkgroepleden ondersteunen de andere werkgroepen en de lokale regenboogverenigingen bij het overbrengen van een coherente en duidelijke boodschap. Dankzij deze werkgroep is onze facebookpagina heel erg levendig.

Werkgroep Evenementen

De werkgroep evenementen bedenkt en organiseert allerlei leuke, leerrijke en creatieve acties, activiteiten en evenementen namens Regenbooghuis Limburg. We zetten jaarlijks onder andere IDAHOT (17 mei, de internationale dag tegen holebifobie en transfobie) en Wereldaidsdag (1 december, rond solidariteit met mensen met hiv) in de kijker. We spelen ook in op evenementen binnen Limburg, om zichtbaarheid te verwerven en de brede samenleving te sensibiliseren.

Werkgroep Logistiek

De werkgroep logistiek zorgt ervoor dat onze ontmoetingsruimte gezellig en netjes blijft, zodat ieder lid van onze regenbooggemeenschap zich er meteen welkom voelt. De tappersverantwoordelijke houdt nauwgezet een tapkalender bij en de tappers krijgen een basisopleiding.

Werkgroep Onthaal en Welzijn

De werkgroep onthaal en welzijn focust zich op het fysiek en psychologisch welzijn van de Limburgse regenbooggemeenschap, en werkt hierrond campagnes, acties en activiteiten uit. Deze werkgroep ondersteunt de onthaalwerking van onze lokale verenigingen, en organiseert vormingen voor alle regenboogvrijwilligers.

Werkgroep Politiek

De werkgroep politiek onderhoudt contacten met lokale besturen en andere partners, om zo een gedragen regenboogbeleid te kunnen uitdragen. We houden een vinger aan de pols van de samenleving en het beleid. De groep werkt acties uit zoals onze ‘Regenboogtour’, waarbij we de 44 Limburgse steden en gemeenten bezochten met een heuse regenboogmobiel en ons infopakket ‘Eerste hulp bij regenboogbeleid’.

Werkgroep Beheer

De werkgroep beheer volgt alle financiële en verzekeringstechnische aspecten op van Regenbooghuis Limburg, waaronder onze boekhouding, en levert budgettair advies aan de werkgroepen en de overlegstructuren van Regenbooghuis Limburg. Onze penningmeester zit deze werkgroep voor.