logo van ogwa ook genks wel anders

Een paar jaar geleden stelde de stad Genk een zevenpuntenplan op; jaarlijkse aandacht voor IDAHOT (17 mei, de internationale dag tegen holebifobie en transfobie) met de betrokkenheid van verschillende doelgroepen is één van de acties daaruit.

Uit de brainstormdag van toen ontstond een geëngageerd groepje mensen. Samen vormen we OGWA (‘Ook Genks, Wel Anders’) en bouwen we sindsdien samen met de stad Genk aan een holebi- en transgendervriendelijke stad.

OGWA is een regenboogvereniging die openstaat voor iedereen, ongeacht afkomst, geloof of geaardheid. Iedereen kan en mag hier zichzelf zijn. Ons ultieme doel is natuurlijk om onszelf overbodig te maken. Maar voorlopig streven we ernaar om aanvaard te worden, gerespecteerd te worden en net zoals iedereen, een veilig en geborgen gevoel te hebben binnen onze brede maatschappij.

Activiteiten:

  • Elke eerste woensdag en elke derde vrijdag van de maand houden we een open moment in Ambiance Café Bagatel (Zandoerstraat 6, 3600 Genk). Hier kan je terecht voor een babbel, een spelletje, een dansje... We hopen je daar snel te zien!
  • Al onze activiteiten vind je op onze website en op onze facebookpagina.

MEER INFO

OGWA (Ook Genks, Wel Anders), t.a.v. Bieke Vancraeynest
Stadsplein 1 – 3600 Genk